2012.11.27. 15:40 too damn pretty to die

Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb.

579602_10150940056551405_337927220_n.jpg

Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem jelenti azt, hogy támogadod a melegházasságot, és legfőképpen nem azt, hogy utálnod kell az országod.

Képbe jön ugyanis a 4K! által zászlóra tűzött patrióta baloldal, mely pont ez utóbbit mondja ki: szembemenve a kommunizmus nemzetköziségével, a nemzetek, nemzetközösségek elhagyásával, a patriotizmus azt mondja, hogy Magyarországot akarjuk felemeleni, jobbá tenni. A nemzetközi versenyben, izmozásban is erősebbé, de elsősorban a benne élők érdekében. A baloldali és hazafias nem egymást kizáró fogalmak. 

De hogy leszel te Jobbik-szavazóként balos, miért balozom a Jobbikot? Mert már túlléptünk azon, hogy egy olyan jobb-bal tengelyre egyszerűsítsünk politikai pártokat vagy eszméket, ami attól függ, hogy néhány csőlátású elemző szerint hol vannak a Fideszhez és MSZP-hez képest. Felesleges is leírni, hogy ezek egyike sem jobb vagy baloldali: legtöbbször a népszerűbb balos retorikával kampányolnak, aztán kormányon kicsit jobbos, neoliberális, de legfőképpen különlegesen inkompetens gazdaság- és társadalompolitikával löknek minket a szakadék felé, nagyokat rabolva persze. Ezt a meghatározást, tengelyt felejtsük el.

A baloldal legegyszerűbb elemében annyit jelent, hogy a társadalmi egyenlőségre, társadalmi igazságosságra törekvő politika, vélemény, hozzáállás, a társadalmi hierarchia, egyenlőtlenség elfogadása vagy támogatása ellenében. Nos:

jobbik-program.png

Nyilván senki nem a Jobbik programját olvasgatta a választások előtt vagy azóta, de a dokumentum azért összhangban van a párt által kommunikált értékekkel, hozzáállással. Erős állam, munka becsülete, boldogulás itthon, szolidáris adórendszer. Mintha a 4K! programját olvasnánk. Valld be, ez a rész vett meg, nem a fröcsögés. 

Mert a Jobbikban ott van még egy másik vonal. Az elvakult cigányozás, zsidózás, meg a Szent Koronás, esetleg királyságpárti vadhajtások: nehéz lenne tagadni, hogy a kommunikáció igyekszik megtartani a törzsbázis ténylegesen szélsőjobbos részét.

De azt már tisztázuk, hogy ez téged annyira nem izgat. Nem az a bajod egy bűnöző cigánnyal, hogy cigány, hanem hogy bűnöző, nem az a bajod egy kisembert kiszipolyozó zsidó pénzemberrel, hogy zsidó. Hiába mert kimondani a Jobbik korábban elbagatelizált problémákat, ha nem tud túllépni a tünetek feszegetésén, feszültségek szításán, csak hogy hatalmat szerezzen, azzal nem jutunk előre. 

Ismerjük a problémákat, tudjuk mi a baj az országban, nem akarod sokadszor is hallani. Megoldásokat akarsz, megélni ebben az országban, hogy anyádék ne csak skypeon lássák az unokáik, szeretni a hazádat, tenni érte, büszkének lenni rá. Üdv a 4K!-ban.

Megjegyzés: Igen, ez egy 4K!-s blog.

A bejegyzés trackback címe:

https://apuokolbeszoruloarca.blog.hu/api/trackback/id/tr934929898

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Gyöngyösi-gumicsont 2012.11.29. 12:09:05

egy újabb gumicsontot generálnak a komcsik. nem érdemes foglalkozni vele hogy sivítanak, hogy hiszterizálnak. mindenki tiszteleg a zsidóknak, szalutáljunk egyszerre, együnk rétest estére. amúgy se éri el az ingerküszöbömet az ügy. ugye mi nem állun...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tekintve, hogy a Jobbik nem náci párt - sem a tettei, sem a programja nem az -, sokkal inkább egy 20-as 30-as évekbeli középjobbra hajazó szervezet, így aligha meglepő, ha valaki a Jobbikra szavaz és nem náci. (A cigányozás, zsidózás, satöbbizés a közkeletű tévhittel szemben nem nácizmus, különben az SzDSz, a Fidesz, az MSzP, az MDF, vagy éppen az ÖCO is náci párt lenne.)

Nem mintha ez bármit változtatna a szimpátián, vagy unszimpátián, csak úgy írom.
@inebhedj - szerintem: ahhha, akkor Hitlerék is amolyan középjobbos kis szervezet voltak az NSDAP-al? Vajon merre fordult volna a világ, ha még szélsőségesek is lettek volna...

Amúgy engem az háborít fel, hogy nem volt egy tökös csávó sem a parlamentben, aki odament volna ehhez a jobbikos suttyóhoz, és lekever neki egy óriási csicskalángost, hogy "ezt itt komám, ezt itt nem!"

Ezekben a padokban a történelem folyamán ültek mocsadék trógerek is, rákosi, kádár, grósz, szálasi, de azért túlnyomórészt rendes becsületes emberek voltak, s elég sok nagy dolgot hoztak létre: Széchenyi, Kossuth, Deák.... Szégyen, hogy ma milyen embereket küldenek oda.
@immortalis:

Aha, miért is lett volna az NSDAP amolyan középjobbos kis szervezet?
A cikkiro is keveri kisse a fogalmakat. A jobbik egy balolali, kommunista part. Igaz, hogy nemzeti, viszont semmikeppen nem nemzeti szocialista, inkabb nemzeti kommunista. Ezzel semmi gond nincs, a legtobb szavazojuk is azok kozzul kerult ki, akik csalodtak abban, hogy az mszp kepes a kommunizmus ertekrendjet kepviselni. Egyebkent Putyin sajat partja is hasonlo ertekrendet vall, tehat ez egy elfogadott vilagnezet. (mondjuk o sem szereti a zsido csoportokat, de ennek oka a nagytokesek koreben tortent felulreprezentaltsagukban keresendo, ez volt a baja anno Hitlernek es Sztalinnak is, mindketto uldozte oket) Tomoren szolva a 4K azon szocialista szimpatizansokat celozza, akik csalodtak az mszp-ben, szocial liberalis erzelmuek, de nem kommunistak. Ezen csoport jelentosen kisebb mint a kadari szocializmusban vagy valodi nemzeti kommunizmusban hivoke. Az elso csoportot a fidesz, a masodikat a Jobbik kepviseli.
@immortalis:
Széchenyi, Kossuth, Deák nem ültek ezekben a padsorokban:)
bocs, de mi ez a szemét írás?
a nemzeti szocialisták amúgy miért szocialisták ha az baloldali, és miért hívjuk őket szélsőjobbnak mégis?
csak az első sort olvastam el, de az már tömény ostobaság a címmel együtt

kkbk.blog.hu/2012/11/28/a_gyongyosi-gumicsont
süti beállítások módosítása