2014.04.04. 13:39 too damn pretty to die

A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben.

1385129694-sg0133.jpg

Képünk illusztráció.

A demokrácia nagy csillogó ünnepnapjához közeledve kezdik ellepni a közéleti blogokat az értelmiségi mélygondolkodók posztjai arról, hogy miért is teljesen oké nem elmenni szavazni, vagy érvénytelenül tenni azt. Nehéz elhinni, de komolyan vannak olyan, politikailag aktív, tájékozott emberek, akik azt gondolják, hogy ha érvénytelenül szavaznak, azzal küldenek egy nagy üzenetet a hatalomnak, hogy kérlek, a képviseleti demokrácia válságban van, mi, a nép nem tudunk fenntartások nélkül azonosulni a népképviselet jelenlegi rendszerével, ezért nemszavazásunkkal ezennel felszólítunk, hogy légyszi csináljátok már meg ezt az egészet jobban, részvételi demokrácia meg minden, hogy ne ilyen inkompetens gerinctelen suttyókat termeljen ki a kontraszelektív pártlogika az állampolgári akarat kamuképviseletére. 

Elég naiv dolog azt gondolni, hogy az emberek kiábrándulását látva a képviselők csoportosan fognak pityeregni a parlament alagsori mosdójában, azon keseregve, hogy vajon mit ronthattak el, hol ment félre ez az egész.

Igen, a választás teljesen kamu, cirkusz, torz, lejt a pálya, kétségbeejtő a kínálat. És még egy dolog: az egyetlen nyitva maradt lehetőség, hogy egyszer megváltozzon bármi ebben az országban. Bármennyire is szeretnél egy jobban működő politikát, a mostanit csak a saját játékszabályaival lehet legyőzni. Ábrándozhatsz forradalomról, de ha nem tudsz felépíteni egy a Fidesz/Mszpnél erősebb pártot, akkor a barikádokon sem lesznek tíznél többen az oldaladon, és csak tüntető lúzerként mutogat majd a híradó a kisállatkás riport mögött.

Ha látod, hogy a választás, a jelenlegi demokrácia csak tömegmanipuláció, hogy nincs esélye az értelmes gondolatnak az ingyensonkával megvett és demagóg baromságokkal, rezsicsökkentéssel, az-orbán-a-sátán-nal megvezetett emberek tömege ellen, akkor pont, hogy vehetnéd a fáradságot, és hozzátehetnél ahhoz a kevés józan szavazathoz. 

(Ha meg csak nem tudsz kire szavazni, akkor szavazz az LMP-re, azzal pont azt üzened, hogy nem kérek a bullshitből, azt akarom, hogy egészen másmilyen legyen a politika. (Igen, aminek a megvalósulásához sokminden mást is kell még csinálnod a szavazáson túl.))

A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben.

Ha nem mész el választani, vagy érvénytelenül szavazol, azzal nem azt üzened, hogy nem kérek belőletek, tűnjetek el az országomból. Azt üzened, hogy leszarom, csináljatok, amit akartok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apuokolbeszoruloarca.blog.hu/api/trackback/id/tr715902038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása