2014.10.27. 19:39 too damn pretty to die

Ha valamit megtanultunk az elmúlt évek kormányzásából, akkor az a tegnap esti masszívan cinikus Fidesz közlemény pontos ellentéte: kurvára nem vagytok nyitottak az érvekre, békés párbeszédre, és hallgatjátok meg barátsággal és türelemmel azokat, akiknek bármilyen kérdésben ellenvéleményük van.

ervek.jpg

Fotó: Index.hu

Amit a Fidesz 2010 óta csinál a kormányzásban és törvényhozásban, arra minden lehetséges szempontból tökéletesen illik, hogy erőből teszi. Elfoglaltátok az államot, azt csináltok, amit akartok, és ezt nem féltek minden alkalommal a pofánkba dörgölni.

Amikor az egészet elkezdtétek, megpróbáltunk vitázni. Tiltakoztunk békésen, reméltük csillogó szemekkel, hogy a soha nem látott mennyiségű ember, aki a komfortzónájából kimozdulva, az utcára vonulva kifejezi ellenvéleményét ilyen kevéssel azután, hogy felszabadultan szavazott rátok, elér valami hatást, visszazökkent titeket a kontrollálatlan hatalommámorból a racionális gondolkodás ösvényére. A tegnapi közleményhez hasonló, a valóságnak minden síkon ellentmondó kommunikációt kaptunk. Hazudozást, ferdítést, terelést, tündérmesét, ami közben pörgött a háttérben tovább a rombolás.

Legalább a trükköket már kiismertük. Nem csak ez elmúlt évek szélmalomharcait vívó, ilyen-olyan pártot építő vagy különféle elveket valló, politikailag aktív emberek, akiket az éppen a ki a legprimitívebb idióta a környéken című háziversenyben a kormányszóvivői poszt elnyerője könnyedén besöpör a mindent leíró 'ellenzék' varázsszó mögé. Már olyan emberek is érzik, hogy minden forint után, amit a rezsicsökkentéssel adtok, már rég elvettetetek hármat sunyi adókkal vagy nyers erővel, hogy minden kormányinformációnak pontosan az ellenkezője a valóság, akik neve mellé pár éve esetleg narancssárga zsírkrétával rajzoltak halvány kérdőjelet a Kubatov-adatbázist frissítő aktivisták. És kezdik nagyon felbaszni magukat.

 

2014.10.22. 16:25 too damn pretty to die

Van egy ország, ahol az adóhivatal szervezi az adócsaló maffiát, ahol a söralátétes-egysávos adócsökkentés kormánya évek óta a legkifacsartabb unortodox adókkal húz le, a bevételekből minden sarki óriásplakáton rezsicsökkentést hirdetve. Egyszer biztos készül belőle egy durva szitkom. 

Illusztráció: szarvas.tumblr.com

Ne aggódj, nem csak az internet, a papír is meg lesz adóztatva, ha már azon gondolkozol, inkább faxolnád a pornót. De még a kibaszott szappan is. Az megvolt, hogy az alkoholra is jön a chipsadó? Persze mindez a világ legmagasabb ÁFÁján felül. Úgyis olyan jól keresünk, meghát a rezsicsökkentés, ez a pár apró kis adócska még belefér.

Ennyi adóból legalább fenntartunk egy gazdag, segítő államot, nem? Ennyiből biztos belefér, hogy emberséges szállást kapjon a néhány ezer hajléktalan, hogy akinek tönkremegy az élete, azt a közös pénzből fenntartott védőháló megfogja. Meg egy csomó pénzt belerakhatunk az oktatásba, kutatás-fejlesztésbe, mindenki szabadon tanulhat, újra a feltalálók nemzete leszünk, nem mondjuk indiai gumigyárak futószalagjai jelentik a karrierünk csúcsát, nem? És nyilván ott az egészségügy, a kórházaink messze földön híresek, a legjobb felszereléssel, megfizetett, kiegyensúlyozott orvosokkal, buta várólisták, kenőpénzek nélkül.

Szerencsére a sok adóból fenntartott állam hatékonyan szervezett, minden ügy digitális, az interneten intézhető, a törvényhozás, a közbeszerzések átláthatóak, a szigorúan szakmai alapú döntések miatt nem zuhantunk mindent ellepő korrupcióba. A demokratikusan, egyenlő versenyben választott törvényhozók nem a haverjaiknak és támogatóiknak játszák át a dohányboltokat, kaszinókat, az egész filmipart, termőföldeket, vasútfelújításokat, útépítéseket, nem kötnek velük kamu tanácsadói szerződéseket, rendelnek milliárdos stadionépítéseket, és térköveznek le mindent a gecibe. Még a hármas metróra felszállva sem kell parázni, hogy ma kigyullad-e alattad. 

Szar lenne ilyen országban élni. 

 

2014.04.04. 13:39 too damn pretty to die

A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben.

1385129694-sg0133.jpg

Képünk illusztráció.

A demokrácia nagy csillogó ünnepnapjához közeledve kezdik ellepni a közéleti blogokat az értelmiségi mélygondolkodók posztjai arról, hogy miért is teljesen oké nem elmenni szavazni, vagy érvénytelenül tenni azt. Nehéz elhinni, de komolyan vannak olyan, politikailag aktív, tájékozott emberek, akik azt gondolják, hogy ha érvénytelenül szavaznak, azzal küldenek egy nagy üzenetet a hatalomnak, hogy kérlek, a képviseleti demokrácia válságban van, mi, a nép nem tudunk fenntartások nélkül azonosulni a népképviselet jelenlegi rendszerével, ezért nemszavazásunkkal ezennel felszólítunk, hogy légyszi csináljátok már meg ezt az egészet jobban, részvételi demokrácia meg minden, hogy ne ilyen inkompetens gerinctelen suttyókat termeljen ki a kontraszelektív pártlogika az állampolgári akarat kamuképviseletére. 

Elég naiv dolog azt gondolni, hogy az emberek kiábrándulását látva a képviselők csoportosan fognak pityeregni a parlament alagsori mosdójában, azon keseregve, hogy vajon mit ronthattak el, hol ment félre ez az egész.

Igen, a választás teljesen kamu, cirkusz, torz, lejt a pálya, kétségbeejtő a kínálat. És még egy dolog: az egyetlen nyitva maradt lehetőség, hogy egyszer megváltozzon bármi ebben az országban. Bármennyire is szeretnél egy jobban működő politikát, a mostanit csak a saját játékszabályaival lehet legyőzni. Ábrándozhatsz forradalomról, de ha nem tudsz felépíteni egy a Fidesz/Mszpnél erősebb pártot, akkor a barikádokon sem lesznek tíznél többen az oldaladon, és csak tüntető lúzerként mutogat majd a híradó a kisállatkás riport mögött.

Ha látod, hogy a választás, a jelenlegi demokrácia csak tömegmanipuláció, hogy nincs esélye az értelmes gondolatnak az ingyensonkával megvett és demagóg baromságokkal, rezsicsökkentéssel, az-orbán-a-sátán-nal megvezetett emberek tömege ellen, akkor pont, hogy vehetnéd a fáradságot, és hozzátehetnél ahhoz a kevés józan szavazathoz. 

(Ha meg csak nem tudsz kire szavazni, akkor szavazz az LMP-re, azzal pont azt üzened, hogy nem kérek a bullshitből, azt akarom, hogy egészen másmilyen legyen a politika. (Igen, aminek a megvalósulásához sokminden mást is kell még csinálnod a szavazáson túl.))

A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben.

Ha nem mész el választani, vagy érvénytelenül szavazol, azzal nem azt üzened, hogy nem kérek belőletek, tűnjetek el az országomból. Azt üzened, hogy leszarom, csináljatok, amit akartok.

 

2013.03.30. 22:04 too damn pretty to die

Régóta tudjuk, bölcs vezérünk körül gyakran sertepertél pár jól fizetett fotós-videós, hogy áhitatos facebook-lájkolói véletlenül se maradjanak le két gumicsizma-felhúzás közötti, falusi gyerek vagyok, az emberek embere, így pózoljak Árpi?, kész vagy Sándor?, meg persze az elmaradhatlan, költői tömörségű Na! beszólásokról. 

Mára is jutott napi PR-fogásból, Húsvéti készülődés címen posztolt a csapat egy 34 másodperces bepillantást Mélyen Tisztelt Miniszterelnök Úr privát szférájába.

Spoiler: Orbán Viktor körülötte sertepertélő lányai között próbál felakasztani egy koszorút (why?), azonban nem éri fel a kampót. Ő nagy bölcsességében úgy dönt, fellép az asztalra, s óvatosan, lányába kapaszkodva oldja meg az elébe tornyosuló kihívást. Ó a fiatal generáció, hű gyermekeink a mi támaszunk. 

A videón minden jóérzésű "ilyen gyöngyszemek miatt lájkolom OV facebookját" ember jót mosolyoghatott, mit sem sejtve, hogy még nagyobb karriert fog befutni:

A szombati félhetes Tényekben ugyanis, a kellően elbagatelizált, esik az eső-riportok utánra pakolt Fidesz 25 tüntetés rövid tudósítása után a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében újra szembejött: Orbán Viktor is húsvétra készülődik, mondja a polkorrekt híradós, bevágva hősünk koszorús kalandját.

(Számolj el tízig.)

Nem, most nem a suttyó médiát fogjuk kurvaanyázni, bármennyire is megérdemelnék.

Helyette ezúttal akarjuk a dolog napos oldalát: még több politikus akasztását a híradóba!

 

2013.03.15. 23:39 too damn pretty to die

Ha az egész ország katasztrófahelyzettel foglalkozik, menetrend szerint kovácsolják kedvenceink a politikai tőkét. Suttyósághatározó. 

Forrás: Facebook

Kivel mással is lehetne kezdeni, mint Orbán 'bölcsvezér' Viktorral, aki beült pár fotóra a Teve utcába. Jól látható, ahogy precízen tollat tart különféle papírok felett, elményülten koncentrálva a keményen dolgozom arckifejezés megtartására. 

Fotó: MTI

Pintér 'most már tényleg ki kéne vágni ezt a fontoskodó barmot' Sándor terepjáróval furikáztatja magát körbe az országban, bele-beletrollkodva az aktuálisan meglátogatott autópályaszakaszon dolgozók munkájába, néha valami kreténséget lenyilatkozva a sajtónak. 

Gyurcsány 'még mindig nem vágtam le hogy mindenki leszar' Ferenc posztolt valami videóüzenetet, amit nincs az az Isten, hogy megnézzek, de aki szeretné kínozni magát, annak itt van. Azt írja vigyáznia kéne ránk a kormánynak - én addig örülök, amíg nem vigyáznak rám. 

Hasonlóan kiszámítható kormányfikázós kontentet szállított a többi ellenzéki megmondó is, így nem érdemelnek kiemelést.

A sort Szanyi 'A Változásért' Tibor törte meg még napközben, parasztozott egyet, hogy a traktorosok csak tüntetni jönnek le a földekről, beszólt a zindexnek is, hogy megint őt bántják, de aztán visszament magyarázni a bizonyítványt a trolloknak. Jár neki a napi suttyókevert. 

2013.03.15. 15:43 too damn pretty to die

A hivatalos szervek látványos leszereplése egy hóviharban remek lehetőséget biztosít nagy odamondásokra: lám, már megint elbaszták, hol van ilyenkor Orbán Viktor, Pintér meg a kormány. Pedig rohadtul semmi közük ehhez: a legjobb dolog, amit tehetnének, hogy visszaakasztják a gumicsizmát a fogasra, és befogják.

Képviselőket, és közvetve kormányt, miniszterelnököt nem azért választunk, hogy ők legyenek négy évre az ország apukái, a nagy vezérek, akik átvezetnek minket a sötétségen és egyszemélyben irányítják mondjuk a katasztrófavédelmet.

A feladatuk annyi lett volna, hogy nem basszák szét az egészet: nem ültetnek be inkompetens vezetőket, nem szerveznek át átgondolatlanul működő rendszereket, nem nyírbálják ész nélkül mondjuk a tűzoltói fizetésekre, eszközökre szánt pénzeket. Röviden: nem lehetetlenítik el a hozzáértők munkáját.

Ezt nyilván elbaszták, hiszen a kormánypárt nagy része még egy cipőfűzőt se tudna bekötni anélkül, hogy ez egyik cipőt el ne lopná, a másikat meg tönkretenné, aztán tartana egy sajtótájékoztatót a nemzeti cipőfűzőkötés program hatalmas sikeréről rezsicsökkentésről.

De vészhelyzetben az ország vezetőitől segítséget várással csak aláírod, hogy a politikus kaszt az nálunk magasabbrendű arisztokrácia, a mi méltóságos uraink, nem pedig a véleményünk és érdekeink képviselésével megbízott alkalmazottak.

Azt meg nem akarhatja komolyan senki, hogy ezek tényleg a kezükbe vegyék a dolgokat.

2012.12.15. 12:57 too damn pretty to die

Felbasz, mi történik az országban? Betelt a pohár a tandíjjal? Hallatni akarod a hangod? Az utcára vonulni nem elég.

Az alap gondolatunk, hogy az összes politikus köcsög, hogy hazudnak, és leginkább magukat képviselik. Hogy a politika ocsmány, a pártok meg aztán főleg maradjanak távol a tüntetésünktől. Persze, nyilván senki nem akar egy levegőt szívni szanyitiborokkal, meg Societas transzparens alatt skandálni, de azt fel kellene ismerni, hogy ha a politikát távoli gonosz mumusként kezeljük, akkor továbbra is inkompetens populisták fognak dönteni a fejünk felett.

t2.jpgFotó: hvg.hu

Mit lehet elérni a tüntetéssel? Az utóbbi időben túl sokat nem: a hatalom hadd tüntessenek, majd megunják, és hazamennek hozzáállása nem sok eredményt szül, esetleg a híradók két bulvárhír közt megemlítik a dolgot, a fotelban ülő választópolgár meg legyint egyet, hogy megint elégedetlenkedik pár semmirekellő.

Ha nagyon kitartóan, nagyon sokan csináljuk, és a csillagok is úgy állnak, akkor esetleg valamelyik kormányszóvivőbohóc behazudja (dec 6: Döntött a kormány a jövő évi keretszámokról (fidesz.hu!), dec 13: Még nem döntöttek a keretszámokról), hogy soha nem is volt döntés 10480 finanszírozott helyről, valójában még dolgozik rajta a kormány, aztán nagyvonalúan felemelik húszezerre. Vagy 15-re. Jövőre meg persze darálnak tovább. Ennyit akarsz elérni?

Ha azt akarod, hogy normálisan működjön ez az ország, ha azt akarod, hogy képviselve legyél, ezt magadnak kell megtenned. Nem csak a magánéleteddel kell többé foglalkoznod, hanem fel kell vállalni egy kényelmetlenséget: a közügyeket.

Kimenni tüntetni, kifejezni a véleményed jó lépés. De ne állj meg ennyinél. 

1. Tájékozódj!

Tudtad például, hogy az elmúlt egy-másfél évben soktíz- és százezren tüntettek szerte Európában, Athéntól Londonig, Rómában, fél Spanyolországban, többségében hasonló problémákkal harcoló fiatalok? 

Ne a TV-híradókat nézd persze, abból azt tudod meg, hányan haltak meg ma brutálisan, melyik celebnek van új pasija, és nagyon, nagyon ritkán közvetítenek valami aktuálpolitika csörtét, erősen elbagatellizálva. A netes híroldalakon sokkal jobb a helyzet, egy-kettő átfutását beiktatva a napi rutinodba máris sokkal jobban képben leszel, nem csak szóbeszédekből fogod tudni, mi történik éppen az világban. Feszültséglevezetésként a rengeteg közéleti blogban erős véleményeket és megmondásokat is találsz.

2. Legyen véleményed!

Nem attól vagy jobb- vagy baloldali, hogy melyik pártra szavazol. Lehet egy értékrended a világról, véleményed, milyen lenne a jó társadalmi berendezkedés, hogyan kéne működnie a gazdaságnak, akkor is, ha nem vagy társadalomtudós vagy közgazdász. Mindenki egyenlő bánásmódban részesüljön? Vagy aki felküzdötte magát a csúcsra, az megérdemli, jobb ember? Te döntöd, el mit gondolsz erről, nem a pártod.

3. Ne dőlj be!

Függetlenül attól, hogy Fidesz vagy MSZP megmondásról van szó, - főleg ellenzékben és kampányban - azt fogják mondani, amit hallani akarsz. Azt mondta Orbán négy éve, hogy fújj tandíj, azt mondja most az MSZP, hogy kevesebb lopást, azt mondja a Bajnai, hogy szolidaritást. Hazudnak. Ha a jövőnket akarjuk felépíteni, ne a múlt cukrosbácsijaihoz szaladjunk, akik már annyiszor átvertek minket.

4. Szerveződj!

Beszélgess a barátaiddal politikáról! Miért lenne gáz? Fontosabb, mint hogy ki nyeri a holnapi spanyol döntőt. Akivel egyetértetek, álljatok össze! Győzzetek meg másokat, vitázzatok! Ez többről szól, mint a tandíj.

5. Lépj be egy pártba!

Komolyan. Vagy alapítsatok újat, ha nem találtok olyat, amivel egyetértetek. Ne a Fideszbe, MSZP-be, Bajnaiba persze. Leszámítva ezeket a régi rablóbandákat, a pártok nem arról szólnak, hogy egy maffia hatalmat akar szerezni és szétlopni az országot, hanem egyszerűen emberek csoportjai, akik hasonlóan gondolkodnak, hasonló megoldásokat akarnak a közös problémákra. A pártok a demokratikus játszma csapatai. Sokkal könnyebb több ezer emberrel melletted elérni valamit, mint egyedül. Még ha csinálunk is egy forradalmat, valakinek utána el kell vezetni az országot: ha nem akarod, hogy ezt megint a fejed felett tegyék önzetlen üzletemberek, most csatlakozz!

Ajánlom a 4K!-t, ha ilyesmiket akarsz: 
http://negyedikkoztarsasag.hu/mitakarunk

2012.11.27. 15:40 too damn pretty to die

Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb.

579602_10150940056551405_337927220_n.jpg

Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem jelenti azt, hogy támogadod a melegházasságot, és legfőképpen nem azt, hogy utálnod kell az országod.

Képbe jön ugyanis a 4K! által zászlóra tűzött patrióta baloldal, mely pont ez utóbbit mondja ki: szembemenve a kommunizmus nemzetköziségével, a nemzetek, nemzetközösségek elhagyásával, a patriotizmus azt mondja, hogy Magyarországot akarjuk felemeleni, jobbá tenni. A nemzetközi versenyben, izmozásban is erősebbé, de elsősorban a benne élők érdekében. A baloldali és hazafias nem egymást kizáró fogalmak. 

De hogy leszel te Jobbik-szavazóként balos, miért balozom a Jobbikot? Mert már túlléptünk azon, hogy egy olyan jobb-bal tengelyre egyszerűsítsünk politikai pártokat vagy eszméket, ami attól függ, hogy néhány csőlátású elemző szerint hol vannak a Fideszhez és MSZP-hez képest. Felesleges is leírni, hogy ezek egyike sem jobb vagy baloldali: legtöbbször a népszerűbb balos retorikával kampányolnak, aztán kormányon kicsit jobbos, neoliberális, de legfőképpen különlegesen inkompetens gazdaság- és társadalompolitikával löknek minket a szakadék felé, nagyokat rabolva persze. Ezt a meghatározást, tengelyt felejtsük el.

A baloldal legegyszerűbb elemében annyit jelent, hogy a társadalmi egyenlőségre, társadalmi igazságosságra törekvő politika, vélemény, hozzáállás, a társadalmi hierarchia, egyenlőtlenség elfogadása vagy támogatása ellenében. Nos:

jobbik-program.png

Nyilván senki nem a Jobbik programját olvasgatta a választások előtt vagy azóta, de a dokumentum azért összhangban van a párt által kommunikált értékekkel, hozzáállással. Erős állam, munka becsülete, boldogulás itthon, szolidáris adórendszer. Mintha a 4K! programját olvasnánk. Valld be, ez a rész vett meg, nem a fröcsögés. 

Mert a Jobbikban ott van még egy másik vonal. Az elvakult cigányozás, zsidózás, meg a Szent Koronás, esetleg királyságpárti vadhajtások: nehéz lenne tagadni, hogy a kommunikáció igyekszik megtartani a törzsbázis ténylegesen szélsőjobbos részét.

De azt már tisztázuk, hogy ez téged annyira nem izgat. Nem az a bajod egy bűnöző cigánnyal, hogy cigány, hanem hogy bűnöző, nem az a bajod egy kisembert kiszipolyozó zsidó pénzemberrel, hogy zsidó. Hiába mert kimondani a Jobbik korábban elbagatelizált problémákat, ha nem tud túllépni a tünetek feszegetésén, feszültségek szításán, csak hogy hatalmat szerezzen, azzal nem jutunk előre. 

Ismerjük a problémákat, tudjuk mi a baj az országban, nem akarod sokadszor is hallani. Megoldásokat akarsz, megélni ebben az országban, hogy anyádék ne csak skypeon lássák az unokáik, szeretni a hazádat, tenni érte, büszkének lenni rá. Üdv a 4K!-ban.

Megjegyzés: Igen, ez egy 4K!-s blog.

2012.11.18. 12:39 too damn pretty to die

Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására.

lmp.jpg

Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány leváltásában. Szóval ezt a hisztit hanyagoljuk, ha lehet.

AZ LMP konkrét, szintén most megszavazott stratégiája azt mondja ki, hogy parlamenti erőkkel nem fognak együtt indulni. Vagyis az MSZP-DK társasággal. (Meg persze a Fidesszel sem - úgy tűnik ezt is le kell írni, néhány elmebeteg már Fidesz-KDNP-LMP-4K! szövetséget emleget.)

Hogy miért nem? Azért, mert jobbak vagyunk náluk. Mert az LMP is azért jött létre, mert néhány ember úgy gondolta, fel lehet építeni egy jobb, élhetőbb, igazságosabb országot is, a politika, az ország vezetése tud több lenni annál, minthogy négyévente átszálljunk a másik 70-30-as piros-narancs szopórollerre, mert a nagy Orbán/Gyurcsány-utálatban már elfelejtettük, mekkora suttyó volt négy éve a másik.

Lehet jönni vele, hogy elvesztettük a szavazatodat, hogy nem lesz székünk a parlamentben. Csak leszarjuk. A mi politikánk nem kommunikációs trükkökkel zsúfolt tömegmanipuláció, hanem felnőtt emberek párbeszéde. Ha te nem tudsz ehhez felnőni, ha csak fekete-fehér igen-nem kérdésre egyszerűsíted a világod, akkor ne lepődj meg, hogy nem érted. Csak leszavazol a vörösekre, szidod őket négy évig, utána meg várod a fidesz-megváltást. Kivéve persze, ha törzsszavazó vagy, akkor aztán megerőszakolhatják az asszonyaidat is, te kitartasz. Baloldai vagy, na. Mondjuk ők nem azok.

Az a helyzet, hogy jön egy új generáció, aki oda mer baszni. Nem fogunk lepacsizni a régivel csak azért, mert Gordon a kisfiús mosolyával már egymillió embert meghódított. Kitartunk azok mellett az elvek, ideák mellett, amik miatt elkezdtük, és folyamatosan pofázunk róluk, hátha átjön. Az a jó, hogyha átjött, soha nem fogsz már bűnözőkre szavazni.

2012.11.16. 21:01 too damn pretty to die

Together we can, together we will

Nemrég a 4K! bejelentette, hogy köszi, nem áll be Bajnai vadiúj "választói szövetségébe". Sokan eleve csak eddig jutottak a történetben, leszállt a vörös köd és csatába indultak a nagybetűs demokráciáért a végtelen kommentmezőkre. Mert tudniillik, akit Gordon tekintete nem igéz meg, az egy aljas antidemokrata fidesz-bérenc, és mit képzelnek ezek, eltűnnek a süllyesztőben, és jaj, a demokrácia.

A demokrácia, tanultuk az oviban is, az olyan, hogy vannak emberek, akik, mivel, különféle perverz indíttatásaik és értékrendekjeik miatt, szeretnének változtatni egy adott népképviseleti egység (esetünkben egy egész ország, nevezzük Magyarországnak, lásd még: hazájuk) politikáján, gazdaságán, társadalmán, kerékpárútjainak megengedett minimum szélességén, szóval ezek az emberek összeállnak például egy úgynevezett pártba, és megpróbálják meggyőzni e változtatásban érintett embereket, hogy az nekik jó lesz. Na, örülök hogy ezt tisztáztuk. (Vannak persze állítólag olyanok is, akik összehazudnak mindent, aztán ha hatalmat kapnak azzal visszaélve szétlopják adott népképviseleti egységet, de ilyesmi feltételezett vadhajtásoktól most tekintsünk el.)

Szóval akkor jönnek ezek a heves vérmérsékletű úriemberek, hölgyek és trollok ott a kommentekben, és beközlik, hogy érted, akinek büdös a mi buszunk, az nemdemokrata.

De az.

Nem mi nem vagyunk demokraták, hanem ti vagytok megvezetve. Jó lenne ezzel szembenézni.

Ugye van ennek a 4K! közleménynek egy másik mondata is, hogy igen, tisztában vagyunk a választási játékszabályokkal, mi sem egy másik ország romkocsmájában néztük a közszoglálatitévét, tudjuk, hogy itt bizony valaki(k)nek nagyon erősnek kell lennie a választáson, hogy ne a sárgarépaturmixos körhintára nyerjen még egy menetet az ország. Ezt harsogják sok hónapja a politikai megmondóemberek, és ebből nőtt ki mára a nagybetűs Összefogás kultusz.

Az Összefogás az szükséges, az Összefogás nélkül a tudodki győz, az Összefogás minden európai értelemben vett európai demokrata szívét megdobogtatja, hiszen csak így bonthatjuk le a gonosz varázsló által meghívásos zárt közbeszerzéssel felépített Autokráciapalotát.

Nekem is pont ez lenne a keretsztorim, ha már annyira beégtem volna a népképviseleti egység pofátlan szétlopásával, hogy csak azzal tudom riogatni annak tagjait, hogy a másik vállalkozás még pofátlanabbul lop.

Kedves Összefogást követelő tömeg, kedves egybegyűltek! Biztos nem azt mondjátok vissza kritika nélkül, amit a megmondóitok megmondtak? Lépjetek már hátra kettőt. Megvárjuk. Jobban látszik? Naugye.

Szóval most az lesz, hogy mi szépen átgondoljuk, hogyan lehetne leghatékonyabban megjavítani a játékszabályokat és újraindítani az országot - előre, nem rükvercbe -, ti meg szépen átgondoljátok, hogy nem csak azt mondják-e megint ezek a szimpatikus üzletemberek, amit hallani akartok, és ennek megfelelő fokozatra állítjátok az Aktuális Vezér Iránt Szívetekben Lobogó Csillapíthatatlan Tűz lángját.

Utána meg összefogunk.

süti beállítások módosítása