2013.03.15. 15:43 too damn pretty to die

A hivatalos szervek látványos leszereplése egy hóviharban remek lehetőséget biztosít nagy odamondásokra: lám, már megint elbaszták, hol van ilyenkor Orbán Viktor, Pintér meg a kormány. Pedig rohadtul semmi közük ehhez: a legjobb dolog, amit tehetnének, hogy visszaakasztják a gumicsizmát a fogasra, és befogják.

Képviselőket, és közvetve kormányt, miniszterelnököt nem azért választunk, hogy ők legyenek négy évre az ország apukái, a nagy vezérek, akik átvezetnek minket a sötétségen és egyszemélyben irányítják mondjuk a katasztrófavédelmet.

A feladatuk annyi lett volna, hogy nem basszák szét az egészet: nem ültetnek be inkompetens vezetőket, nem szerveznek át átgondolatlanul működő rendszereket, nem nyírbálják ész nélkül mondjuk a tűzoltói fizetésekre, eszközökre szánt pénzeket. Röviden: nem lehetetlenítik el a hozzáértők munkáját.

Ezt nyilván elbaszták, hiszen a kormánypárt nagy része még egy cipőfűzőt se tudna bekötni anélkül, hogy ez egyik cipőt el ne lopná, a másikat meg tönkretenné, aztán tartana egy sajtótájékoztatót a nemzeti cipőfűzőkötés program hatalmas sikeréről rezsicsökkentésről.

De vészhelyzetben az ország vezetőitől segítséget várással csak aláírod, hogy a politikus kaszt az nálunk magasabbrendű arisztokrácia, a mi méltóságos uraink, nem pedig a véleményünk és érdekeink képviselésével megbízott alkalmazottak.

Azt meg nem akarhatja komolyan senki, hogy ezek tényleg a kezükbe vegyék a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://apuokolbeszoruloarca.blog.hu/api/trackback/id/tr845136359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A rendszer előtte sem működött. Most csak még kevésbé.

Az a barom "tél tábornok". Na az mutatja a rendszer lényegét. Maximális butaság és abszolút inkompetencia.

Flame: Aki nekiindult az útnak nem megfelelően felkészítve, és aztán 20 órát ült az autóban semmit nem csinálva, az pedig ilyen rendszert érdemel.
@mrZ: egy méteres hófúvásra az autópályán hogyan kell felkészülve lenni? Még egyszer: fizetős autópályán. Nem egy vidéki földúton....
@I_Isti: szerintem amíg az időjárás-szabályozásért nem fizetsz addig ez néha így lesz
Pl. nem hazaengedni a katonákat ha ilyen helyzet várható. Bevetni a honvédségi járműveket már sokkal előbb. Nem elég kamionstopot elrendelni, hanem meg kell akadályozni a kamionok útrakelését. Vagy visszarakni az egy hete összeszedett hófogókat út mellé. (vagy össze se szedni). Még lenne pár ötletem, hogyan lehet ere felkészülni.
De az látszik, hogy ennek a mocskos szemét kormánynak az az első, hogy helyet csináljon minden intézményben a sok ostoba köcsög pártkatonának - a párthűség és a seggnyalási képesség a fő kiválsztási elv - azután ezek kirugdalják mindenhonnan a hozzáértő szakembereket, mert kell a hely a sok rokonnak. Na ezért nem működik semmi ebben a rohadt kurva országban bazmeg. Csak a propaganda.
Minden penzedet barmikor elszedhetik, es ezt heti/havi szinten demonstraljak is, akkro viszont minden problemat is vallaljanak at.
Ennyi.
Barmok menjetek segíteni, ne a meleg szobából osszátok a bunkóságot.
Nem mehetek ki a városból. Lezárták.
Akkor ne is okoskodj.
"Ne a kormánytól várj segítséget"

Akkor mi a terheslópisztolyé kapja az adópénzeket???????Ja tudom, aduit meg nyaralokat vásárolni, áháááá :)
A katasztrófahelyzetek kezeléséhez tized annyira értenének mint a pénzbegyűjtéshez, akkor nem lenne hóhelyzet.
" egy méteres hófúvásra az autópályán hogyan kell felkészülve lenni? "

léteznek hófogó hálók, csak most éppen nincsenek kint, így pech van, amúgy azok sokat javítanak a helyzeten ilyen esetekben
Flame ismét:
Olvasom hogy egy helyen átvágták a szallagkorlátot, és egyesek kiszabadultak.
Felmerült bennem a kérdés, hogy miért is nem tették meg több helyen?
Csak nem a közútkezelő és a sünök akadályozták meg hogy az emberek elhagyhassák az autópályát?
Komárom-Esztergom megyei vagyok. Szerdán meló után söpörtem haza, mert egész nap esett a hó! Fél óra: lekotortam a kocsimat és irány haza. Szerencsémre nem az M1-es autópályán. Pár nappal azelőtt néztem a TV-ben, hogy micsoda tombolást végzett a vihar Franciaországban, Németországban stb. Azt gondoltam, hogy a hétvégi program lefújva, otthon próbálok maradni a fenekemen három napig. Ezek után kérdem:
MIT KERESETT AZ A SOK KÖCSÖG TOMBOLÓ HÓVIHARBAN AZ UTAKON, RÁADÁSUL KISGYEREKKEL!!
A KAMIONOKAT MIÉRT NEM ÁLLÍTOTTÁK LE A FRANCBA SZERDA DÉLUTÁN, MERT MÁR AKKOR EL KELLETT VOLNA RENDELNI A RENDKÍVÜLI HELYZETET!!!!!! ÉSSZEL, URAIM ÉS HÖLGYEIM!!
Most láttam egy videót : A Magyar Gárda tagja lapátolták a havat az elakadt kamionok alól. Borzalom,de még Árpád-sávos jelvény is volt rajtuk ! Vagy tíz rendőr is volt ott,de ahelyett, hogy intézkedtek volna ellenük,csak lapátolták ők is a havat! Gyalázat! A fideszes Pintér azonnal mondjon le !
@reálmargit: A honvédséget nem érhet vád,mind a negyven katonájuk havat lapátolt az autópályán. Csak éppen túl sok az autópálya,honvéd meg kevés.
süti beállítások módosítása