2012.11.18. 12:39 too damn pretty to die

Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására.

lmp.jpg

Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány leváltásában. Szóval ezt a hisztit hanyagoljuk, ha lehet.

AZ LMP konkrét, szintén most megszavazott stratégiája azt mondja ki, hogy parlamenti erőkkel nem fognak együtt indulni. Vagyis az MSZP-DK társasággal. (Meg persze a Fidesszel sem - úgy tűnik ezt is le kell írni, néhány elmebeteg már Fidesz-KDNP-LMP-4K! szövetséget emleget.)

Hogy miért nem? Azért, mert jobbak vagyunk náluk. Mert az LMP is azért jött létre, mert néhány ember úgy gondolta, fel lehet építeni egy jobb, élhetőbb, igazságosabb országot is, a politika, az ország vezetése tud több lenni annál, minthogy négyévente átszálljunk a másik 70-30-as piros-narancs szopórollerre, mert a nagy Orbán/Gyurcsány-utálatban már elfelejtettük, mekkora suttyó volt négy éve a másik.

Lehet jönni vele, hogy elvesztettük a szavazatodat, hogy nem lesz székünk a parlamentben. Csak leszarjuk. A mi politikánk nem kommunikációs trükkökkel zsúfolt tömegmanipuláció, hanem felnőtt emberek párbeszéde. Ha te nem tudsz ehhez felnőni, ha csak fekete-fehér igen-nem kérdésre egyszerűsíted a világod, akkor ne lepődj meg, hogy nem érted. Csak leszavazol a vörösekre, szidod őket négy évig, utána meg várod a fidesz-megváltást. Kivéve persze, ha törzsszavazó vagy, akkor aztán megerőszakolhatják az asszonyaidat is, te kitartasz. Baloldai vagy, na. Mondjuk ők nem azok.

Az a helyzet, hogy jön egy új generáció, aki oda mer baszni. Nem fogunk lepacsizni a régivel csak azért, mert Gordon a kisfiús mosolyával már egymillió embert meghódított. Kitartunk azok mellett az elvek, ideák mellett, amik miatt elkezdtük, és folyamatosan pofázunk róluk, hátha átjön. Az a jó, hogyha átjött, soha nem fogsz már bűnözőkre szavazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://apuokolbeszoruloarca.blog.hu/api/trackback/id/tr94912656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP, a magányos primadonna 2012.11.18. 23:12:47

I. Felvonás „A stratégiáról az LMP kongresszus dönt majd, de abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban” Jávor Benedek II. Felvonás A kongresszus határozata az LMP részvételéről...

Trackback: Igen, lehet! 2012.11.18. 16:53:21

A Lehet más a politika párt szépen megszavazta, nem nagy többséggel, hogy nem kíván belépni az Együttműködés 2014 Bajnai Gordon arcélét fémjelző ellenzéki összefogással. Jávor Benedek és Karácsony Gergely lemondott, előbbi frakcióvezetői pozíciójáról, ...

Trackback: kezdetét veszi a lehetetlen: LEHET MÁS A POLITIKA !!!! 2012.11.18. 15:14:24

A forradalmak mindig elbuknak, az LMP pedig pontosan ugyanúgy nézett ki, mint valami forradalom. Már láttuk is a bukását, mindent láttunk, az összes képregény kockát, egyszerűen így volt megírva, megtervezve. Magyarország a legdrámaibb és mondjuk ki, l...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.11.18. 13:35:27

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a ...

Trackback: LMP 2012.11.18. 13:15:48

Az LMP nemet mondott Bajnaiéknak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány leváltásában. "

De. Persze az LMP a 4k-val biztos együttműködik, csak ha összerakják a 3 százalékukat, akkor abból mi lesz?

"AZ LMP konkrét, szintén most megszavazott stratégiája azt mondja ki, hogy parlamenti erőkkel nem fognak együtt indulni."

Mert az E14 parlamenti erő:! Hülye-e vagy?! A Milla, a Szolidaritás, vagy Bajnai egyesülete a parlamenti erő, te baromállat?! Az LMP egyébként nem parlamenti erő?!

"Mert az LMP is azért jött létre, mert néhány ember úgy gondolta, fel lehet építeni egy jobb, élhetőbb, igazságosabb országot is, a politika, az ország vezetése tud több lenni annál, minthogy négyévente átszálljunk a másik 70-30-as piros-narancs szopórollerre, mert a nagy Orbán/Gyurcsány-utálatban már elfelejtettük, mekkora suttyó volt négy éve a másik."

jójó, ezt nyomták 2 évig, szereztek vele 2 százalékot. Most már fel kéne ébredni! Az emberek NEM EZT AKARJÁK. Ők akarnak MSZP-t és akarnak Bajnait. Ez van.

"Lehet jönni vele, hogy elvesztettük a szavazatodat, hogy nem lesz székünk a parlamentben. Csak leszarjuk."

ja jó, OK. ha nektek jó, hogy nem juttok be, hát akkor ennyi. méltóak vagytok rá.

"Az a helyzet, hogy jön egy új generáció, aki oda mer baszni."

A 2 százalék az új generáció?!

Egyébként lehet úgy szavazni az E14-re, hogy nem vagy MSZP-s. Listán megmaradt volna az LMP szavazatod, te húgyagyú. És akkor az elvekből is maradt volna valami, és nem is tántorognátok a következő Orbán ciklusban a parlamenten kívül. Van értelmes kompromisszum, odabaszás helyett.
Az LMP döntött egyet arról, hogy nem lép be az E14-be, meg döntött egyet arról, hogy nem szövetkezik választáson az MSZP-vel. Két külön döntés, ezt azért sikerüljön már értelmezni.

Akarni azt lehet MSZP-t, meg Bajnait. Sokan akarni is lehet. És akkor mivan?
és a szép új választási rendszerben ez a különutasság az országnak jó vagy nem jó?

mivel a drága fidesz benyomta ezt a remek kétpólusúságra építő választási rendszert, nem működik tovább ez a sok pici pártocskás dolog - lehet rázni az öklöt, meg magyarázni az odabasz dumát, csak ez már kevés lesz - vagy masszív erőt építetek, vagy nincs előrelépés
ez szep es jo, remeljuk hogy lesznek meg szabad valasztasok, mire lesz annyi tamogatas az LMP mogott, hogy megerje ez a dontes.
Bezony, jól döntött!
ez nagyon szép lózung, egy a baj vele: eltelt két és fél év, és nem csináltatok semmit. mindezekből a kemény szavakból (és tettekből) nem látszik semmi.

ez az össz, amit az lmp fel tud mutatni, h vki meghívta most valahová és ő bátran azt mondta, h nem. az efféle kőkemény, odamondós posztok helyett kéne valami érdemlegessel is előállni, és akkor még hitele is lesz a szövegednek.

így csak üres duma.
Nem nagyon szoktam LMP-s blogokat olvasni, erre véletlenül akadtam. Eddig a Karácsony, Schiffer, Jávor megnyilvánulásokból a párt szimpatikusnak tűnt, minden amatőrségük ellenére. Ha Te LMP-s vagy, ez a bejegyzés alapján nem látom az intellektuális különbséget közted és a jobbik ifjúsági trolljai vagy a fidesz gerontológiai esetei között. Ha Te ezt komolyan gondolod: "A mi politikánk nem kommunikációs trükkökkel zsúfolt tömegmanipuláció, hanem felnőtt emberek párbeszéde." akkor nem hiszem el hogy ti felnőtt emberek vagytok. Nem látom, hogy egy elmebeteg Orbán/Matolcsy pároshoz vagy egy szétrohadt MSZP-hez képest Ti milyen alternatívát tudnátok produkálni. Nem nagyon fogtok hiányozni a magyar politikai palettáról. Van nélkületek is elég idióta errefelé...
A jelenlegi paletta: fidesz ; mszp dk szdsz milla ; jobbik ; LMP 4K
lehet válogatni
@Aëtius:
Annak ellenére, hogy a posztban az LMP döntését támogattam, nem vagyok LMP-s, ez nem egy LMP-s blog, a többesszám első személy pedig bárkire vonatkozhat, aki ugyanazon oldalon állónak véli magát.
A megszólítás pedig nem lenézés, hanem beszólás: lehetne azt megismerve egyet nem érteni mondjuk pont az LMP politikájával, de amikor valaki csak félmondatok meg szóbeszédek alapján dönti el nagy határozottsággal, hogy ezek senkik, kékek, zöldek, akármiért hülyék, akkor jót tud tenni egy gondolkodjál-már pofon.
süti beállítások módosítása